Potřebujete poradit?
Odlehčený Sacher z celozrnné špaldové mouky
Místo klasické mouky jsme použili celozrnnou špaldovou, klasický cukr jsme nakombinovali třtinovým cukrem a medem a marmeládu jsme prohodili za džemy bez přidaného cukru. Pokud jste milovníkem čokolády (kdo by nebyl :)), tento recept musíte rozhodně vyzkoušet.
INGREDIENCE:
- Forma 18 cm
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 90 g kvalitní čokolády
- 70 g třtinového cukru
- 70 g medu
- 50 g másla
- 50 g jablečného pyré
POSTUP:
- Vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu.
- Vyšleháme máslo a přidáme žloutky s medem a rozpuštěnou čokoládu s jablečným pyré.
- Postupně na střídačku vmícháme prosátou mouku a sníh z bílků.
- Přemístíme do formy vystlané pečícím papírem.
- Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut.
- Necháme vychladnout, poté jednou prořízneme a naplníme marmeládou. Já jsem použila naši domácí meruňkovou s menším podílem cukru.
- Nezapomeňme pomazat také boky dortu a dáme vychladit.
- Poté rozpustíme tabulku čokolády a polijeme vychlazený dort.